marți, 15 februarie 2011

Redactarea Lucrarii de Licenta

Esti student in an terminal si inca nu ai finalizat lucrarea de licenta? Examenul se apropie si ai intrat in criza de timp? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta in realizarea lucrarii.
Lucrarea de licenta reprezinta o componenta esentiala a evaluarii activitatii studentului. Aceasta testeaza abilitatile de a concepe si a realiza o lucrare independenta, precum si redactarea dupa anumite reguli. Notarea la examenul de licenta se face pe doua criterii (parte teoretica si parte practica, concretizate in doua note distincte).
Lucrarea de licenta va fi tehnoredactata in format A4, la un rand si jumatate distanta, in Times New Roman, marimea literelor fiind de 12.
Paginile vor fi numerotate cu litere arabe, in partea de jos a fiecarei pagini. Fiecare capitol va fi inceput pe o pagina noua, dar nu si in cazul subcapitolelor care vor fi numerotate cu 1.1, 1.2, etc, iar subpunctele cu 1.1.1, 1.1.2, etc.
Titlul capitolelor, subcapitolelor si subpunctelor trebuie sa fie scrise cu bold. Dimensiunea caracterelor din capitole trebuie sa fie aceeasi (exemplu caractere de 16). La fel se intampla si in cazul subcapitolelor si subpunctelor.
Notele de subsol sunt utilizate pentru sublinieri, comentarii sau explicitarea unor concepte. Ele apar cu dimensiuni mai mici, sub 10 pt. Numerotati si denumiti fiecare tabel, schema grafica sau diagrama.
Iata ce trebuie sa cuprinda o lucrare de licenta:
1. Pagina de titlu.
2. Cuprins.
3. Rezumatul lucrarii.
4. Continutul (parte teoretica dar si practica).
5. Bibliografie.
6. Anexe.
7. Glosar de termeni (optional).
Pagina de titlu trebuie sa cuprinda urmatoarele informatii:
- numele facultatii si a specializarii (exemplu: ASE Bucuresti, Facultatea Management Economic);
- titlul licentei;
- nivelul de sustinere (teza de licenta sau masterat);
- numele candidatului;
- numele coordonatorului;
- anul realizarii (centrat, in partea de jos a paginii).
Cuprinsul va contine numele capitolelor, subcapitolelor si subpunctelor, bibliografia si anexele, cu indicarea paginatiei corespunzatoare din text.
In rezumatul lucrarii de licenta se vor prezenta succint obiectivele, tema lucrarii, propuneri si concluzii, iar in continutul lucrarii se vor detalia aceste aspecte. Fiecare capitol va trebuie sa aiba aproximativ 10-15 pagini.
In cadrul lucrarii de licenta nu sunt admise greseli gramaticale sau de tehnoredactare (punctuatie, exprimare, spatiere exagerata intre cuvinte). Prezentarea ideilor trebuie sa fie logica, coerenta, cu legatura intre idei.
Toate sursele de inspiratie incluse in lucrarea de licenta trebuie sa se regaseasca in bibliografie. Numele revistei sau cartii din care a fost preluata ideea se va scrie cu litere italice. Pentru sursele preluate de pe internet, vor fi notate la finalul listei, adresele de pagina web.
Autorul poate atasa ca anexe: tabele, ilustratii, diagrame.

Va doresc mult succes in elaborarea lucrarii de licenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu